Het belang van personeelshuisvesting


Personeelshuisvesting is belangrijk omdat op die manier aan tijdelijke werknemers een prettige thuisbasis kan worden geboden. Medewerkers zullen beter presteren op de werkvloer als ze een prettige thuishaven hebben. Een fijne plek om te wonen voorkomt immers stress en ontspannen medewerkers zijn over het algemeen tevreden werknemers. Huurwoningen worden in deze vorm van huisvesting vaak aangeboden aan (buitenlandse) flexwerkers, seizoensarbeiders maar ook aan expats.

Een woonhuis of appartement dat leegstaat kost je alleen maar geld terwijl het verhuren van jouw vastgoed jou juist geld oplevert. Een tweede woonhuis of appartement kun je dus heel goed inzetten als huurwoning dat in dat geval gebruikt wordt voor personeelshuisvesting.

Hoe pak je de verhuur van je huurwoning dan aan? Heel eenvoudig. Schakel hiervoor een woonbemiddelaar is. Deze kent de kneepjes van het vak en zal jou een hoop werk uit handen nemen. Jij kunt je woonhuis of appartement met een gerust hart achterlaten in de wetenschap dat het bewoond wordt en je komt niet voor dubbele lasten te staan. De inkomsten die het oplevert kun je immers wegstrepen tegen de vaste lasten die je voor je huurwoning of appartement betaalt.

Woonbemiddelaar

Als je een appartement of woonhuis in je bezit hebt dat uitsluitend als tweede woning dienst doet dan leent deze zich uitstekend voor verhuur via een woonbemiddelaar. De woonbemiddelaar kan een uitgebreid pakket aanbieden als het gaat om de huurwoningen en alles wat daarbij komt kijken. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de schoonmaak van het te verhuren vastgoed maar ook aan onderhoud, tv en internet en uiteraard gas, water en licht.

Groot voordeel hiervan is dat de woonbemiddelaar bemiddelt en zorgt dat jouw woonhuis of appartement wordt verhuurd. Zelf hoef je hier dus geen energie in te steken. Je kunt met de woonbemiddelaar afspreken welke taken je uit handen geeft en over welke zaken je zelf de controle wilt houden. Jij bepaalt wat er met jouw vastgoed gebeurt. Wil je bijvoorbeeld dat jouw appartement of woonhuis niet aan bepaalde doelgroepen wordt verhuurd of dat het in een bepaalde periode niet beschikbaar is als huurwoning dan kun je dat uiteraard bespreken met de woonbemiddelaar.

Je kunt het natuurlijk best een uitdaging vinden om wildvreemden in jouw huis of appartement te laten verblijven maar ga de uitdaging gewoon een keer aan en je zult zien dat het je een hoop oplevert.

Woonbemiddelaar

Als je een appartement of woonhuis in je bezit hebt dat uitsluitend als tweede woning dienst doet dan leent deze zich uitstekend voor verhuur via een woonbemiddelaar. De woonbemiddelaar kan een uitgebreid pakket aanbieden als het gaat om de huurwoningen en alles wat daarbij komt kijken. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de schoonmaak van het te verhuren vastgoed maar ook aan onderhoud, tv en internet en uiteraard gas, water en licht.

Groot voordeel hiervan is dat de woonbemiddelaar bemiddelt en zorgt dat jouw woonhuis of appartement wordt verhuurd. Zelf hoef je hier dus geen energie in te steken. Je kunt met de woonbemiddelaar afspreken welke taken je uit handen geeft en over welke zaken je zelf de controle wilt houden. Jij bepaalt wat er met jouw vastgoed gebeurt. Wil je bijvoorbeeld dat jouw appartement of woonhuis niet aan bepaalde doelgroepen wordt verhuurd of dat het in een bepaalde periode niet beschikbaar is als huurwoning dan kun je dat uiteraard bespreken met de woonbemiddelaar.

Je kunt het natuurlijk best een uitdaging vinden om wildvreemden in jouw huis of appartement te laten verblijven maar ga de uitdaging gewoon een keer aan en je zult zien dat het je een hoop oplevert.