Ontwerp je eigen huis met BIM.


Denk je erover na om je eigen huis te ontwerpen? Begin dan met virtueel bouwen. Dit kan gemakkelijker door middel van een BIM, een bouwwerk informatiemodel. Verschillende partijen werken samen aan één bouwwerk, wat soms zorgt voor verwarring en verschuiving van verantwoordelijkheden. Een BIM zorgt voor een compleet overzicht van je bouwwerk met onder andere de voortgang van het bouwproces.

Tekening

Voordelen BIM

Door gebruik te maken van een BIM maak je minder faalkosten. Faalkosten is een probleem in de bouwsector, het zijn kosten die je maakt door fouten in het bouwproces. Deze kosten worden gemaakt doordat er veel partijen samen moeten werken met veel gegevens. BIM is in dit geval de oplossing. Alle relevante informatie wordt opgeslagen en kan gemakkelijk worden gedeeld met alle partijen, zodat iedereen up-to-date blijft. In een BIM kunnen verschillende opties worden toegevoegd, denk hierbij aan hoeveelheden, kosten en opbrengsten. Als je dit overzichtelijk kan weergeven, is het eenvoudiger om een beslissing te maken of tot een oplossing te komen.

Woonkamer

Neem stress weg over je eigen ontwerpproces en productie en zorg voor overzicht. Efficiënt en slim werken, daar gaat het om! Je woonkamer ontwerpen is soms lastig, de één ziet het makkelijker voor zich dan de ander. Hoe leuk zou het zijn als jij al een kijkje kunt nemen in je woonkamer zonder dat je woonkamer is verbouwd? De oplossing is het ontwerpen in een 3D-model, alles is met elkaar verbonden waardoor een wijziging overal zal worden doorgevoerd. Op deze manier kan je goed kijken wat je echt leuk vindt en wat absoluut niet. Als je bijvoorbeeld niet technisch bent ingesteld zou je je ontwerp kunnen delen met een elektricien, die vervolgens ook zijn of haar aanpassingen maakt en jou weer verder helpt. Er zijn verschillende BIM-trainingen waardoor je kennis kunt verkrijgen over het invoeren van een BIM.  

Woonkamer

Keuken

Een keuken ontwerpen die praktisch is en mooi, het is misschien moeilijker dan je denkt. Gelukkig is er een software die jou hierbij kan helpen. Net zoals het ontwerp bij je woonkamer, kan je ook bij de keuken goed gebruikmaken van een BIM. Ga eerst op zoek naar wat jouw gewenste stijl voor in de keuken is. Heb je nog geen inspiratie? Neem een kijkje bij je vrienden thuis, ga langs bij een keukenspecialist of kijk bijvoorbeeld eens op pinterest. Bepaal vervolgens de opstelling van je keuken en de indeling. Schrijf je ideeën op en begin met het maken van een 3D-ontwerp. Op deze manier komt je keuken echt tot leven en geeft het jou een perfect beeld van het uiteindelijke resultaat.