Aankoopmakelaar worden, hoe doe je dat?


De huizenprijzen stijgen weer en in veel gemeentes word serieus om huizen gevraagd om dat er geen enkel huis meer te koop staat. In grote steden zoals Amsterdam Rotterdam en Den Haag zijn huizen zo gewild dat ze op straat worden verkocht en gekocht. De economie zit in de lift en de vele makelaars die hebben vele werk en gaan een goede tijd tegemoet. Dat is ook de reden waarom makelaar worden vandaag de dag erg populair is.

Aankoopmakelaar worden.

Het is een mooi vak, waarin je elke dag met veel verschillende soorten mensen te maken hebt. Die allemaal een van de belangrijkste beslissingen van hun leven gaan nemen. Er rust dus een verantwoordelijke taak op de schouders van een makelaar. Dit en het dynamieke werk met het luxe salaris wat een makelaar heeft maakt het een erg gewild beroep bij veel mensen. Er zijn dan ook veel manieren en opleidingen om aankoop makelaar te worden. Je kunt dit doen bij een van de grotere makelaars kantoren die zelf hun personeel opleiden en waar je vervolgens aan de slag kunt als makelaar. Maar je kunt ook makelaar worden met een thuisstudie.

 

Wat moet je doen om makelaar te worden?

Het voordeel van een makelaarsopleiding bij een makelaarskantoor is dat je meteen een baan hebt. Maar wist je dat je ook heel goed aan de slag kut als zelfstandig makelaar. Je zult dan wel iets meer verstand van ondernemen moeten hebben en je registreren bij de KvK. Maar de verdiensten zijn ook veel hoger. Zeker wanneer je jezelf in het luxere segment specialiseert. Het voordeel van een makelaarsopleiding als thuisstudie is dat je deze in je eigen tijd kunt volgen. Daarnaast zou je er ook nog een opleiding een eigen bedrijf naast kunnen volgen om ook dit element onder de knie te krijgen. Hierna kun je op avontuur en als zelfstandig makelaar aan de slag.

 

Makelaar worden zonder diploma.

Je kunt je bijvoorbeeld aanmelden als NVM makelaar. En is makelaar worden zonder diploma goed te doen. De meeste onderwijsinstellingen die deze online cursussen aanbieden, hebben geen toelatingseisen en kan dus iedereen een opleiding makelaar worden starten.

 

Makelaar salaris.

Makelaar worden is een leuk beroep. Een makelaar salaris ligt ver boven het gemiddelde salaris in Nederland. Hierdoor kun je niet alleen een leuk beroep uitoefenen, waarin je elke dag met mensen in aanraking komt. Het brengt een hoop avontuur met zich mee. Maar ook een goed salaris waardoor je weer je andere dromen kunt verwezenlijken.

 

Daarnaast kun je met een beroepsopleiding makelaar je gaan specialiseren in een bepaalde markt of land. In andere lander gelden natuurlijk andere regels en wetten. Maar het verkopen en kopen van huizen blijft hetzelfde. Je kan je bijvoorbeeld specialiseren en makelaar worden in België of Frankrijk. Maar ook makelaar worden in Spanje is natuurlijk een droombaan.

 

Kijk voor een groot aanbod van de verschillende makelaarsopleidingen eens op de thuisstudie vergelijken website van Nederland.

 

 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *